2017 Év Heves Megyei Sportolója

"Az Év Heves Megyei Sportolója” elismerés a HEOL.hu-n is
"A Megyeházán vehették át jutalmaikat az elismerésben részesítettek.

Heves megye közgyűlésének döntése értelmében `„Az év Heves megyei sportolója” elismerést Nagy Norbert recski autóversenyző vehette át, míg csapat kategóriában az Egri Úszó Klub számított a legjobbnak. A díjakat pénteken a Megyeházán Szabó Róbert, a közgyűlése elnöke és Tóth Csaba alelnök adta át.

NAGY NORBERT MÉLTATÁSA

Nagy Norbert, recski lakos, Egerben végezte középfokú tanulmányait, és ikonikus résztvevője a Mátrai Autós Hegyiversenynek. 2008-ban kezdte az autóversenyzést mindössze 13 évesen, 3 év verseny-gokartozás után. Elkötelezettsége és céltudatossága lehetővé tette, hogy 2010-ben, 15 évesen F1,6 kategóriában már magyar bajnok lehessen. Azóta is tudatosan és kitartóan, folyamatos és megtervezett edzéssorozattal képzi magát. 2011-ben egy, a korábban a Túraautó Világbajnokságban, a WTCC-ben résztvevő Alfa Romeo S2000-el kétszeres Közép Európai Zóna Trófea futamgyőztes lett, és bajnoki második helyezéssel zárta az évet. 2013-ban Seat Leon Super Copa versenyautóval a Túraautó-Európa- Kupa, azaz az ETCC bajnokságot tűzte ki célpontul. Annak ellenére, hogy ez az év az ETCC- re való felkészülés jegyében telt, a Magyar bajnokság Seat Leon Super Cup kategóriáját sikerült megnyernie. 2013-ban öt helyszínből álló Európa bajnokságban a kategóriája 7. helyét szerezte meg. 2014-ben is az ETCC -ben folytatta tovább az MGS Racing Team színeiben, egy S2000 Chevrolet Cruze, később egy Seat Leon versenyautóval, amellyel futamgyőzelmet ért el.

Egy év hazai szereplést, illetve Hosszú Távú Világkupa Diesel kategóriájának bajnoki címét tartogatta a 2015-ös év számára. 2016-ban a Zengő Motorsport kötelékein belül újra az ETCC bajnokságát erősítette, ahol év végi bronzérmes és abszolút Hegyi bajnok lett a Heves megyei Mátrai Autós Hegyiversenyen. 2017-ben feljebb lépett a ranglistán, Európa-bajnoki második helyezett lett, illetve másodjára is felállhatott a Mátrai Hegyiversenyen a dobogó tetejére..."

(HEOL.hu B.Cs.)