Tavalyihoz hasonló eredmény, és egy brutális utolsó szakasz

2014 óta kihagyás nélkül indulok a Szilveszter Rallyen, de azt gondolom, hogy az idei volt számomra az egyik legemlékezetesebb.

 A csütörtöki tesztet követően abban az autóban, amivel eredetileg indultam volna – Gyarmati Ariel, 2018-as ORC 1-es bajnok Mitsubishi Evo IX-es autójában – motor meghibásodás lépett fel.
Így az éjszaka folyamán csere autót kellett hozni, hogy másnap rajthoz tudjunk állni Szilassy Arnold navigátorommal.


 Péntek reggel mikor a pályára érkeztem örömmel konstatáltam, hogy megérkezett a csere autó, egy szinte hasonló Evo IX-es, mint amivel indultam volna, azt leszámítva, hogy ez egy „N”-es Mitsu volt.
A verseny első szakaszát óvatosan kezdtem, úgy voltam vele, hogy először ismerjem meg az autót, legyen minden rendben és aztán majd ráérünk nyomni, hosszú még a verseny. Az első gyorsaságit követően a 20. helyen álltam, de számomra ez még akkor is várakozáson felüli volt, hiszen az élmezőny tele volt profi rallye pilótákkal és R5-ös autókkal.
A második gyorsaságin már mindent beleadtam és a 12. helyen végeztem, összetettben pedig feljöttem a 16. helyre, ami hatalmas eredménynek számított, hiszen mögöttem még mindig voltak szét hegyezett Evo-k, valamint R5-ös autók.

 
Szombaton a 3. etappal, a Ring Külsőn folytattuk a rallye-t, nem volt a kedvencem ez a szakasz, reggel még nagyon csúszós és saras volt. A 4. gyorsaságin volt egy hibám, ahol ott maradt jó pár másodperc, de ennek ellenére is a 13. helyen végeztem, ha az nincsen vélhetően bejöttem volna a 10. helyre, összetettben, pedig szintén a 13. helyen álltam.
Az 5. és 6. szakaszra új gumikat raktunk fel, ennek okán joggal bízhattunk abban, hogy javítani tudunk összetettbeli helyezésünkön. A 6. szakaszon az abszolút 9. helyen értem be az „N”-es Evo IX-el, ezen a szakaszon én voltam a legjobb Mitsubishis és csak R5-ös autók végeztek előttem. Összetettben feljöttem a 13. helyre, 1 másodperccel elmaradva a tavaly megszerzett 12. helytől.
Óriási élmény volt idén is belekóstolni a Rallye világába, ez a néhány nap nagyvonalakban jellemezte az egész évemet, volt mélypont (mint, a pénteki motor meghibásodás) és voltak szép sikerek (mint, a 6. szakaszon elért 8. hely.).
Összességében azt gondolom, hogy nagyon megérte idén is elindulni, köszönök szépen mindent a csapatnak, aki ezen a hétvégén mögöttem állt, a szerelőknek, akik mindig gyorsan és hamar megoldották a problémákat, Gyarmati Arielnek az autókat, Turán Frigyesnek a gumikat, valamint Szilassy Arnoldnak a remek navigálást! Jövőre folytatjuk!