Egyik szemem sír, a másik a versenypályán!

Argentínát, Szlovákia váltja a naptárban. Egyfelől örülök neki, másfelől viszont picit fájdalmasan érintett. Ismét a „melyik ujjamat harapjam!?” effektus lépett fel nálam. Összeszedtem a gondolataimat és leírtam nektek, hogy tiszta képet kapjatok arról, mint is gondolok a Szlovák hétvége bejelentéséről.

Bizonyára ti is olvastátok a hírt, miszerint az Argentin Hétvégét a Szlovákia-ring váltja a WTCR versenynaptárában. Ha az én szemszögemből nézzük a váltást, akkor nem a helyszín, hanem a dátum módosulása az, ami fájdalmas. Ugyanis az augusztus eleji időpontból, július 14-15.-e lett, ami pontosan egybe esik az általam hőn szeretett Mátrai Hegyi versennyel.  Korábban több ízben is nyertem ott, és idén sem szerettem volna alább adni. Azonban egyszerre két helyen nem tudok lenni, és mivel a pályafutásomnak jelen szakaszában a Túraautó Világkupa jelenti a fő vonalat, ezért kénytelen vagyok idén kihagyni a szó szoros értelmében vett hazai versenyemet.

Ha viszont azt nézzük, hogy hol és milyen közönség előtt fogok versenyezni, akkor jócskán kárpótolva vagyok. A szlovák versenyhétvége már az ETCC-ben való versenyzésem során is olyan volt, mint egy második hazai versenyhétvége. Mikor kikerült a versenynaptárból nagyon sajnáltam, hogy az év során kétszer, nem tudok olyan atmoszférában versenyezni, mint a Hungaroringen. 

Ami a pálya vonalvezetését illeti, nekem sosem tartozott a kedvenceim közé. 2016-ban versenyeztem utoljára rajta még a DSG-s Leonnal, akkor még hátrányból is indultam mivel a régebbi fejlesztésű SEAT a Szlováki-ring jellegzetes hosszú nyújtott kanyarjaiban sokkal lassabb volt a riválisok autóinál.

Bízom benne, hogy az idei évben sikeresek tudunk lenni, és mikor visszagondolok, a szlovák hétvégére azt mondhatom majd, hogy megérte idén kihagyni a Mátrai Hegyi versenyt.
 Egy dolog viszont biztos. Legközelebb mikor otthon versenyzem, egy teljesen másik autóval fogok felszaladni a hegyen…

Remélem, sokan kilátogattok a Szlovák nagydíjra és a helyszínről szurkoltok nekünk.

Tehát ne feledjétek Július 14-15 Szlovákia-ring!